ibonrg
bio albisteak
zuzenekoak audioak proiektuak diskografia hitzak kolaborazioak prentsa


bio

ibon rodríguez garcíak (sestao, 1978) hainbat musika tresna jo izaten ditu parte hartzen duen hainbat taldetan.
bere bakarkako saioetan ahots hutsezko esperimentazioak egin izan ditu, inprobisaziotik abiatuta, baina baita
molde zaharreko konposizioak ere, ahots hutsez zein pianoa lagun.

bio  (eus)          bio  (cas)          bio  (fr)          bio  (cat)          bio  (eng)

albisteak / noticias / nouvelles / notícies / news


kontzertua
2019/01/10                                     2019/01/26
kafe antzokia (bilbo) eta dabadaba (donostia)
izar&star     joxean artzeri omenaldia
bas(h)oan + amorante + akauzazte + ibonrg (enrike hurtadorekin)


Joxean artze
bideo aurkezpena

IbonRG - Hil zara I seriesnegras

   badok   
disko aurkezpena
2019/01/25
disko berria / nuevo disco / new release
hil zara
hil zara
repetirdo
 (rlp75)
 
10" x 2

prentsa-oharra (eus)    nota de prensa (cas)   note de press  (fr)    nota de premsa (cat)     press note  (eeng)


zuzenekoak / directos / gigs


2019

2019/01/26, donostia, dabadaba . JOXAN ARTZEri omenaldia IZAR & STAR

2019/01/25, bilbo, xake. hil zara. 19:30 diskoaren aurkezpena

2019/01/10, bilbo, kafe antzokia. JOXAN ARTZEri omenaldia IZAR & STAR

Joxean artze

2018

2018/11/03, donostia, dabadaba. ibonrg + akauzazte

daba

2018/04/22, gasteiz,  baratza aretoa. zurrunbilo

Zurrunbilo

2018/03/02, gernika, Lekuek festibala

lekuek

2018/02/14, osaka, futuro cafe + chie mukai

Osaka

2018/02/13, kyoto, hawkind

kyoto

2018/01/26 gasteiz, baratza aretoa







soinuak




baldintza subjektiboak (2017)


kutsamination (2012)


nokodek (2012)

poema lizuna (2010)


abun (2006)


chemnistz (2006)









hitzak


hitzak (eus)    letras (cas)    paroles (fr)    lletres(cat)     lyrics(eeng)


proiektuak

ibonrg

eten

gargara

txaranga urretabizkaia

plu de mekanisms

buszemi

seps town duo

tzesten

tutu

boz mineralis

arantzak

far far

borbor

milagro

saliva

ii

gol portero

manett

biko

le noise

konbo sekreo

biodiskografiak

kafea eta galletak


kolaborazioak



xabier montoia

mursego

drumcopters

yakuzi

belarminak

jupiter jon

santiago delgado y los runaway lovers

the boogie punkers

instantzine

miguel a. garcía ensemble

aunkihexun

eriraturi ensemble





ekoizte lanak

mursego

piketa

xabier montoia

karpenters


testuak

o’ badok

perla bila’ berria

art brutus’ pop pilulak

argazki deserosoa’ berria

...eta oskorri itzali zen’ entzun!

lurrazpia laugarren solairuan dago’ entzun!

dotorezia deserosoa’ entzun!

2015 - ‘zurezko softwarea’ entzun!

euskanta, haurrak jabe’ entzun!

xabier lete. olerkaria kantari ari da’ entzun!

m-ak. zuriak belzten’ entzun!

'rafa ruedari elkarrizketa' argia (2018)

'ezkoa' berria (2018)

'elektronikaren infrauhinetan nabigatzen' entzun! (2018)

'killerkumeri elkarrizketa' argia (2019)




irratia

zebrabidea’ irratsaioa


diskografia

2000. eten – eten (CD)

2001. gaztetoki maketa lehiaketa eten + she’s + fomalhaut (CD)

2004. ertzean – eten (CD)

2008. el camino a casale noise (CD)

2008. labeatzomorroen bibisekzioaeten (CD-LP)

2008. bilborock 10 urte – eten+audience (CD)

2008. a gran bilbao tribute to the velvet underground & nico - eten+audience (CD)

2009. kaseten – eten (KS)

2009. es muy difícil llegar a imaginar que del humanure pueda surgir vida vegetalbiko (KS)

2010. broncoespasmos – biko + atomizador + ibonrg (KS)

2010. ausardiaren garaiayakuzi (CD)

2010. txinaurriak - mikel laboari ikasitako kantuakxabier montoia (CD-LP)

2010. txinaurriak - mikel laboari ikasitako kantuakmursego+eten (CD-LP)

2011. pleistozenoko asteleheneakjupiter jon (CD-LP)

2011. neil youngle noise (CD)

2011. montoiaren mundu miresgarria - xabier montoia (CD)

2012. euskara jendea (DVD)

2013. plantado en el jukebox - santiago delgado y los runaway lovers (CD – LP)

2013. la herida – fernando franco (FILM)

2013. doministiku – ii (MP3)

2013. hirumursego (CD-LP)

2013. halabedi irratia 30 urte kolpez kolpe - xabier montoia (CD)

2013. live at sentinel - plu de mekanisms (MP3)

2015. atx! - eten (CD-LP)

2016. mañana, goodbye (bideo instalazioa)

2016. lerroetatik ihesocchi di farfalla (CD-LP)

2016. eclectic reactions – er13 compilation - boz mineralis (CD)

2017. 100 % Oion mursego eta oiongo herria (CD)

2017. gorraizea – xabier montoia (CD)



ibonrg@gmail.com