ibonrg

bio

ibon rodríguez garcíak (sestao, 1978) hainbat musika tresna jo izaten ditu parte hartzen duen hainbat taldetan. bere bakarkako saioetan ahots hutsezko esperimentazioak egin izan ditu, inprobisaziotik abiatuta, baina baita molde zaharreko konposizioak ere, ahots hutsa zein pianoa lagun.

kontzertuak

2017/07/28 bilbo, le larraskito

2017/08/18 lekeitio, azkue aretoa + atanas akerstra


2017/06/23, trintxerpe, mogambo +güiro meets russia +noisegg +tzesne

2017/05/01, igualada +daniel ardura

2017/04/30, sant feliu de guixols +daniel ardura

2017/04/29, barcelona hi jaub usb + coherence +daniel ardura

2017/04/28, zaragoza, arrebato + piró +daniel ardura

2017/04/27, azkoitia, matadeixe +daniel ardura

2017/04/26, bilbo, sarean +daniel ardura

2015/11-12, bilbo alondegia +margarida garcía

2014/11/08, gasteiz, ibuhots, mem +minúsculo +tzesne
2014/09/13, oviedo, trendelemburg festibala

2013/10/12, donostia, guardetxea, poesia festibala

2012/10/30, donostia, guardetxea, nokodek festibala








2011-06-11
le larraskitu cluba 21:00
SEIJIRO MURAYAMA
(Francia-Japon  Perkusioa)
MARC EGEA & IBONRG
(Barcelona-Sestao / Zanfoña + ? )
NIEBLA FASCISTA
(Madrid. Grindbutton)
ESTANIS COMELLA
(Lleida-Bilbao)
---------------------------------------

2011-06-04
GUARDETXEA (DONOSTIA)
artoartian jaia
okerreko / ibonrg
+
gora japon
+
fernalia


2010/05/28, L'mono
ZARATA FEST'10
Iker Ormazabal, Ed Jared, Hector Rey & Estanislao Comella, Niebla Fascista, Joaquín Lana, Saliva, Grbtt
------------------------------------------------
2010/03/20,
Amarika Aretoa
Hector Rey, Cuatrojos, Roberto Mallo, Mikel Etxegarai, Miguel A. García

2009/12/04, Kafe Antzokia
MEM jaialdia
Tempestad bajo la tormenta, Aa, KTL
------------------------------------------------
2009/09/25,
L'mono
Magda mayas & Tony Buck, Cuatrojos

berriak

100% oion proiektuan ekoizpena mursegoren diskoan

https://mursego.bandcamp.com/album/100-oion


soinuak

baldintza subjektiboak

(hitzak: Koldo Izagirre)



nokodek 2012


hitzak

proiektuak

ibonrg (solo)

eten

gargara

txaranga urretabizkaia

plu de mekanisms

boz mineralis

arantzak

far far

borbor

milagro

xabier montoia

saliva

ii

instantzine

gol portero

manett

biko

le noise

biodiskografiak

kafea eta galletak


kolaborazioak

mursego

yakuzi

belarminak

jupiter jon

santiago delgado y los runaway lovers

the boogie punkers


ekoizte lanak

mursego

piketa

xabier montoia

karpenters

testuak

o’ badok

perla bila’ berria

art brutus’ pop pilulak

argazki deserosoa’ berria

...eta oskorri itzali zen’ entzun

lurrazpia laugarren solairuan dago’ entzun

dotorezia deserosoa’ entzun

2015 - ‘zurezko softwarea’ entzun

euskanta, haurrak jabe’ entzun

xabier lete. olerkaria kntari ari da’ entzun

m-ak. zuriak belzten’ entzun




irratia

zebrabidea’ irratsaioa


diskografia

2000. eten – eten (CD)

2001. gaztetoki maketa lehiaketa eten + she’s + fomalhaut (CD)

2004. ertzean – eten (CD)

2008. el camino a casale noise (CD)

2008. labeatzomorroen bibisekzioa – eten (CD-LP)

2008. bilborock 10 urte – eten+audience (CD)

2008. a gran bilbao tribute to the velvet underground & nico - eten+audience (CD)

2009. kaseten – eten (KS)

2009. es muy difícil llegar a imaginar que del humanure pueda surgir vida vegetalbiko (KS)

2009. akauzazte dan danok – akauzazte (CD-DVD)

2010. broncoespasmos – biko + atomizador + ibonrg (KS)

2010. ausardiaren garaiayakuzi (CD)

2010. txinaurriak - mikel laboari ikasitako kantuakxabier montoia (CD-LP)

2010. txinaurriak - mikel laboari ikasitako kantuakmursego+eten (CD-LP)

2011. pleistozenoko asteleheneakjupiter jon (CD-LP)

2011. neil youngle noise (CD)

2011. montoiaren mundu miresgarria - xabier montoia (CD)

2012. euskara jendea (DVD)

2013. plantado en el jukebox - santiago delgado y los runaway lovers (CD – LP)

2013. la herida – fernando franco (FILM)

2013. doministiku – ii (MP3)

2013. hirumursego (CD-LP)

2013. halabedi irratia 30 urte kolpez kolpe - xabier montoia (CD)

2013. live at sentinel - plu de mekanisms (MP3)

2015. atx! - eten (CD-LP)

2016. mañana, goodbye (bideo instalazioa)

2016. lerroetatik ihesocchi di farfalla (CD-LP)

2016. eclectic reactions – er13 compilation - boz mineralis (CD)

2017. 100 % Oion mursego eta oiongo herria (CD)

2017. gorraizea – xabier montoia (CD)