ban

datozen kontzertuak
larrabetzu - hori bai - 2019/10/20
ibonrg

azkoitia - mataderoa - 2019/10/24
(Buztinezko etorkizuna -itxaro bordarekin)
bilbo - le larraskito kluba - 2019/10/25
(boz mineralis-arantza elejabeitia)
errenteria - mikelazulo 2019/10/26
(Buztinezko etorkizuna -itxaro bordarekin)
bio albisteak
zuzenekoak audioak proiektuak diskografia hitzak kolaborazioak prentsa



ibon rodríguez garcía (sestao, 1978). nire bakarkako proiektu honetan ahots hutsezko esperimentazioak egin izan ditut, inprobisaziotik abiatuta, baina baita molde zaharreko konposizioak ere, ahots hutsez zein pianoa lagun.
hainbat taldetan parte hartu eta hartzen dut, beste hainbat musika tresna joaz.


ibon rodríguez garcía (sestao, 1978). en este proyecto en solitario he venido realizando experimentaciones vocales, partiendo de la improvisación, pero también  composiciones de corte clásico, tanto a capella como al piano.
he formado y formo parte de diferentes bandas, donde toco diversos instrumentos


bio  (eus)          bio  (cas)          bio  (fr)          bio  (cat)        bio  (galego)     bio  (eng)



albisteak / noticias / nouvelles / notícies / news



bideoa

IbonRG - Hil zara I from seriesnegras on Vimeo.


kontzertuak


Larrabetzu - Hori bai gaztetxea
2019-10-20
18:30

malen amenabar


2019-10-24   Azkoitia - Matadero ekintzak
Buztinezko etorkizunak (Itxaro Borda + IbonRG)
+VIETCONG

2019-10-25 Bilbo - LeLarraskito Kluba
Boz mineralis / Arantza Elejabeitia
Mudoh+VIETCONG
https://clublelarraskito.tumblr.com/

2019-10-26 Errenteria - Mikelazulo
Buztinezko etorkizunak (Itxaro Borda + IbonRG)

vietcong






        
xira







                         IbonRG      2019/03/13   Hernani        La Bodega
        

                         IbonRG      2019/03/16   Errenteria    Mikelazulo    +Paralux/Wilkinson

mikela

                         IbonRG     2019/03/22    Iruñea       Karrikiri elkartea

                         IbonRG     2019/03/24    Getaria      Getaiko Gaztetxea

                                                                             + Don The Tiger

                         IbonRG      2019/03/29    Bilbo     Muelle / Barruan Fest

                                                                             + Za!
barruan


                         IbonRG      2019/03/31   Bera       Kultur etxea


                         IbonRG      2019/04/30   Azkoitia   Mataderoa 
                                                                             +Paralux/Wilkinson/Tzesne  /  +DJ Katza


                         IbonRG      2019/06/09  Donostia   Tabakalera



IbonRG     2019/09/20      Getxo      Azebarri Elkartea





bideoa

IbonRG - Hil zara I seriesnegras

   badok   
disko aurkezpena
2019/01/25
disko berria / nuevo disco / new release
hil zara
hil zara
repetirdo
 (rlp75)

10" x 2
AUDIO
erosi / comprar / acheter / buy

prentsa-oharra (eus)    nota de prensa (cas)   communiqué de presse  (fr)    nota de premsa (cat)     press note  (eng)


kontaktua: ibonrg@gmail.com


Argazkiak


Eremitorioa     Txesus Garate

Bunker Gernika      Hibai Agorria  

Baratza      Marina Suarez Ortiz de Zarate

Dabadaba       J.A. Areta Goñi




zuzenekoak / directos / gigs / concerts


2019






2019/01/26, donostia, dabadaba  19:30. JOXEAN ARTZEri omenaldia IZAR & STAR



2019/01/25, bilbo, xake. hil zara. 11:30 prentsaurrekoa

2019/01/25, bilbo, xake. hil zara. 20:00 diskoaren aurkezpena


- - - - -


2019/01/10, bilbo, kafe antzokia. JOXAN ARTZEri omenaldia IZAR & STAR

Joxean artze

2018

2018/11/03, donostia, dabadaba. ibonrg + akauzazte

daba

2018/04/22, gasteiz,  baratza aretoa. zurrunbilo

Zurrunbilo

2018/03/02, gernika, Lekuek festibala

lekuek

2018/02/14, osaka, futuro cafe + chie mukai

Osaka

2018/02/13, kyoto, hawkind

kyoto

2018/01/26 gasteiz, baratza aretoa







soinuak




baldintza subjektiboak (2017)


kutsamination (2012)


nokodek (2012)

poema lizuna (2010)


abun (2006)


chemnistz (2006)









hitzak


hitzak (eus)    letras (cas)    paroles (fr)    lletres(cat)     lyrics(eeng)


proiektuak

ibonrg

eten

gargara

txaranga urretabizkaia

plu de mekanisms

buszemi

seps town duo

tzesten

tutu

boz mineralis

arantzak

far far

borbor

milagro

saliva

ii

gol portero

manett

biko

le noise

konbo sekreo

biodiskografiak

kafea eta galletak


kolaborazioak



xabier montoia

mursego

drumcopters

yakuzi

belarminak

jupiter jon

santiago delgado y los runaway lovers

the boogie punkers

instantzine

miguel a. garcía ensemble

aunkihexun

eriraturi ensemble





ekoizte lanak

mursego

piketa

xabier montoia

karpenters


testuak

o’ badok

perla bila’ berria

art brutus’ pop pilulak

argazki deserosoa’ berria

...eta oskorri itzali zen’ entzun!

lurrazpia laugarren solairuan dago’ entzun!

dotorezia deserosoa’ entzun!

2015 - ‘zurezko softwarea’ entzun!

euskanta, haurrak jabe’ entzun!

xabier lete. olerkaria kantari ari da’ entzun!

m-ak. zuriak belzten’ entzun!

'rafa ruedari elkarrizketa' argia (2018)

'ezkoa' berria (2018)

'elektronikaren infrauhinetan nabigatzen' entzun! (2018)

'killerkumeri elkarrizketa' argia (2019)




irratia

zebrabidea’ irratsaioa


diskografia

2000. eten – eten (CD)

2001. gaztetoki maketa lehiaketa eten + she’s + fomalhaut (CD)

2004. ertzean – eten (CD)

2008. el camino a casale noise (CD)

2008. labeatzomorroen bibisekzioaeten (CD-LP)

2008. bilborock 10 urte – eten+audience (CD)

2008. a gran bilbao tribute to the velvet underground & nico - eten+audience (CD)

2009. kaseten – eten (KS)

2009. es muy difícil llegar a imaginar que del humanure pueda surgir vida vegetalbiko (KS)

2010. broncoespasmos – biko + atomizador + ibonrg (KS)

2010. ausardiaren garaiayakuzi (CD)

2010. txinaurriak - mikel laboari ikasitako kantuakxabier montoia (CD-LP)

2010. txinaurriak - mikel laboari ikasitako kantuakmursego+eten (CD-LP)

2011. pleistozenoko asteleheneakjupiter jon (CD-LP)

2011. neil youngle noise (CD)

2011. montoiaren mundu miresgarria - xabier montoia (CD)

2012. euskara jendea (DVD)

2013. plantado en el jukebox - santiago delgado y los runaway lovers (CD – LP)

2013. la herida – fernando franco (FILM)

2013. doministiku – ii (MP3)

2013. hirumursego (CD-LP)

2013. halabedi irratia 30 urte kolpez kolpe - xabier montoia (CD)

2013. live at sentinel - plu de mekanisms (MP3)

2015. atx! - eten (CD-LP)

2016. mañana, goodbye (bideo instalazioa)

2016. lerroetatik ihesocchi di farfalla (CD-LP)

2016. eclectic reactions – er13 compilation - boz mineralis (CD)

2017. 100 % Oion mursego eta oiongo herria (CD)

2017. gorraizea – xabier montoia (CD)



ibonrg@gmail.com